Vandring 22-05-18

Dagens vandring startade vid 4H-gården i Vissmålen. Därifrån följde vi den gamla byvägen Åkarp-Huskvarna genom det öppna vackra försommarlandskapet, för att därefter ta oss upp på Bondbergets höjder.

Screenshot_20220518-211703

Dagens vandring blev knappt 5 km.

31 personer deltog.

Friluftsdag för Tenhultsskolans 6 klassare

Äntligen kunde vi arrangera en friluftsdag på Ingaryd för 6 klassarna efter 2 års pandemi uppehåll. Väderprognosen för några dagar sedan satte hjärtat i halsgropen, men det ändrade sig. Kanonväder och 76 trevliga ungdomar med 5 lärare anlände punktligt 08:45. Uppdelade i 6 grupper fick barnen förflytta sig mellan 6 olika stationer för att uppleva olika saker. kl 11:30 vandrade klasserna tillbaka till skolan för lunch.

Vandring 2022.05.03

Under dagens vandring skulle vi få se vitsippor i en otrolig mängd i Vattenledningsområdet. Och våra förväntningar blev infriade med råge. En stor del av området planeras att bli reservat.

Vandring 2022-04-20

Denna gång utmanade vi ödet och begav oss utanför kommungränsen, nämligen till ”Fosserum”. För säkerhets skull retirerade vi något, och stora delar av vår vandring gick på säker mark i Jönköpings kommun.

Screenshot_20220420-200426 (2)

Så här blev dagens runda på nästan 6 km.

Med start vid Forserums kyrka gick färden längs järnvägen mot Kanarp. Vi höll oss i området mellan järnvägen och RV40 som vi ibland kunde skymta.

Fikade gjorde vi vid den lilla avstickaren vid punkten 4.

29 personer hade ställt upp på dagens vandring.

Vandring 22-03-09

En tradition har blivit att vi gör en vandring till Rommelsjö café för att äta semla.  Vanligtvis har det varit i mitten av februari. I år var dessvärre caféet stängt p.g.a. sjukdom den dag vi planerat, så det fick bli i början på mars i stället.

Vandringen gick i strålande solsken och ett antal plusgrader. Vi hade verkligen tur. Hade vi i stället valt att vandra på t.ex Bondberget hade vi haft dimma och nollgradigt. Vädret kan verkligen vara skiftande så här års.

.... och andra föredrar sitt eget.

Så här såg det t.ex ut när vi vandrade på Bondberget 8 mars 2017.

Även om det idag fanns kvar snö på skuggiga partier var det idag snöfritt på vägarna förbi Torp och Stolpen fram till Rommelsjö.

Väl framme i Rommelsjö fylldes lokalen av fikasugna. Antal deltagare var idag rekordstort. Hela 39 personer deltog (även om ett fåtal tagit sig dit med bil). Lokalen fylldes till sista plats. Nedan finns lite vimmelbilder.

IMG_1737Här har vi en stor del av gänget klara för att fortsätta vandringen tillbaka.

Årsmöte 2022

Äntligen var det dags att kunna träffas under ”normala” förhållanden. Vi får nu hoppas att pandemin nu har ebbat ut.  Ovanligt många medlemmar hade samlats till föreningens årsmöte 8 mars. 

Vandring 2022.02.23

Överraskade av drygt 1 dm nysnö samlades vi på Coop parkeringen som vanligt. Underbart vinterväder om än lite mulet. Skönt för ögonen som kan ha det lite jobbigt med starkt solsken i kombination med snö. Man får se det positiva.

Vandring 2022.01.12

Kul att se hela 21 st var med på vandring kring Barnarpssjön på årets första promenad. Här är några av de fikasugna.

Vandring 2021-12-15

Årets vandringsäsong brukar traditionsenligt avslutas med varm glögg och grillning. I år blev det en runda uppe på Mjälaryds backar, på TSOKs spårsystem.

Turen startade vid TSOK-gården, och efter ett par km vandring på nästan snöfria stigar var vi framme vid den grillplats som Roland och Hasse fixat i förväg.

digGlöggen var redan varm och klar att serveras.

Lite rökigt och disigt var det, men inte så illa som bilden visar. Något hände med kameran, så därför blir det inga fler bilder.

Är det någon som har bilder, så kan ni skicka dem till tage.s@dnc.se.

Styrkta till kropp och själ kunde vi fortsätta vandringen, och var efter dryga 5 km var vi tillbaks vid utgångspunkten. Dagens vandring samlade 24 deltagare.

Årsavslutning med glögg har ju blivit tradition. Eftersom det inte blev några bra bilder från årets vandring avslutar jag med några bilder från tidigare år.

2016 Även detta år i samma område.

Tre brinnande eldar och välordnade sittplatser.

Tre brinnande eldar och välordnade sittplatser.

2017 Även detta år i samma område.

IMG_0794Detta år inföll vandringen på Lucia-dagen, och Marianne Ek hade smyckat sin mössa med en Lucia-belysning.

2018 Ryssebo vid Rogbergasjön.

!cid_99781564-9676-43A1-846E-0E3859E1754D@local

2019 Dumme mosse. (Ulricehamns-järnvägen)

IMG_1530Även här var Tomtefar och serverade glögg

Vandring 2021.11.03

Efter en osäker väderleksprognos under helgen bjöds vi på underbart väder när det väl blev dags. Det var många som med spänning såg fram emot dagens vandring. Främmande mark för de flesta av oss trots närheten till Tenhult.