Alfridas framfart på Ingaryd

Stormen Alfrida, som rasade 2-3 januari, satte precis som sina föregångare Gudrun och Per tydliga spår i Ingaryds Naturreservat.

Många träd hade blåst omkull, speciellt i de områden som de tidigare stormarna härjat. Nyfallna träd blandas med gamla vindfällen. De markerade vandringslederna var på många ställen blockerade av fallna träd. Med möda går det att ta sig runt genom omvägar i terrängen. Här kommer lite exempel på hur det ser ut på den gulmarkerade vandringsslingan.

P1030686Gudrun och Per finns ju redan på plats som skulpturer. Kommer de att få sällskap av Alfrida?

Länsstyrelsen är ansvariga för skötseln av reservatet, och har fått rapport om förödelsen. Vandringslederna  kommer att göras framkomliga. Enligt reservatets regler kommer den döda veden att ligga kvar.

Lämna ett svar